Wednesday, March 9, 2011

Villaa ylle -keräys!

Viime talvet ovat olleet hyvin kylmiä ja lumisia. Monet kerrat olen pohtinut niiden tilannetta, joilla ei ole kattoa pään päällä. Viimein otin yhteyttä Vailla vakinaista asuntoa ry:n järjestösihteeriin ja kysyin, olisiko heillä tarvetta villavaatteille. Ajatus vastaanotettiin lämpimästi, joten nyt julistan alkavaksi Villaa ylle -keräyksen.

Etkö tiedä, kenelle lahjoittaisit viimeksi neulomasi villasukat? Onko lankavarastossa kilo seiskaveikkaa vailla projektikohdetta? Myssyttääkö? Neulo villasukat, lapaset, käsineet, kynsikkäät, pipo, kaulaliina tai mikä ettei vaikka pusero lahjaksi asunnottomalle. Lahjoitetut vaatteet tai asusteet voi lähettää minulle 30.9.2011 mennessä blogin sivupalkista löytyvään osoitteeseen. Esittelen lahjoitetut neuleet tässä blogissa, joten laita pakettiin mukaan tieto siitä, ketä saan kiittää: joko nimesi tai nimimerkkisi tai tieto jos haluat pysyä nimettömänä sekä halutessasi linkki blogiisi.

Kaikki lahjoitetut neuleet luovutetaan Vailla vakinaista asuntoa ry:lle Asunnottomien yön yhteydessä 17.10. ja he hoitavat jakelun tarvitseville. Suurin osa VVA:n avuntarvitsijoista on miehiä, joten eniten tarvitaan miesten kokoisia sukkia, käsineitä ja päähineitä. Kaulahuivit toki käyvät niin miehille kuin naisillekin. Järjestösihteeri Hanna Piirainen lupasi, että mikäli lahjoituksista löytyy naisten neuleita, VVA toimittaa ne johonkin naisten asuntolaan ja vastaaviin jakelupisteisiin.

Lahjoitetut neuleet saisivat mieluiten olla villaa tai villasekoitetta, koska nyt haetaan lämpöä. Kulutuksen- ja konepesunkestävyys ovat myös plussaa. Muuten sana (ja neuletyyli) on vapaa. Tervetuloa osallistumaan, vaikkapa vain yhdellä pipolla tai sukkaparilla!

26 comments:

 1. No tännehän lähetän ne sukat, jotka olivat liian kalliita tilaajan mielestä!

  ReplyDelete
 2. Upeaa! nimim. neuloisin koko ajan jos tietäisin kenelle - sukkaa ja pipoa tulossa!

  -piia

  ReplyDelete
 3. Hieno juttu tämäkin ! Lupaan osallistua ainakin yhdellä parilla/vaatteella. :-)

  Kiitos että jaksat näitä organisoida !!

  ReplyDelete
 4. Jess! Mukana ollaan! Hyvä Kristel!

  ReplyDelete
 5. Todella hyvä kohde! Mukana ollaan.

  ReplyDelete
 6. Tää on hieno juttu!
  Enköhän minäkin saa muutamat sukat tai lapaset tätä varten neulottua :)

  ReplyDelete
 7. Puikkoja jo viritellään ja sanaa keräyksestä vien eteenpäin. Terv. Lea P.

  ReplyDelete
 8. Kaunis ja lämmin projekti, yritän osallistua. Kiitos, kun järjestät!

  ReplyDelete
 9. Pipoja ainakin tulee! Hyvä idea, kiitos!

  ReplyDelete
 10. Hieno idea. Ehdottomasti olen tässä mukana!

  ReplyDelete
 11. Hieno keräys! Mukana minäkin.

  ReplyDelete
 12. Hieno idea. Varmasti jotain syntyy. Katsotaan ajan kanssa mitä ja paljonko.

  ReplyDelete
 13. Laitatko, Kristel, tämän blogin blogilistalle?

  ReplyDelete
 14. Oranssi, lakkasin käyttämästä blogilistaa kokonaan jo monta vuotta sitten. Sinne voi varmaan kuka tahansa lisätä suomalaisen blogin?

  ReplyDelete
 15. Kaikenlaiset neuleet tulevat tässä projektissa varmasti tarpeeseen.- Liityn mukaan.Linkitän keräyksen sivulleni.

  ReplyDelete
 16. Hassua, eksyin sivullesi seikkaillessani netissä. Kaikella on tarkoituksensa. Olen kutonut Petroskoin lastenkotiin toistakymmentä sukkaa. Ihanaa, nyt voin kutoa tännekin. Ideasi on loistava. Sinulla on hyvä sydän ja auttamisen tahto!
  Toivon Kristelille hyviä hetkiä kevääseen ja kesään! t. Piia :)

  ReplyDelete
 17. Ihana idea!! Aion osallistua ainakin yhdellä pipolla tms. Onko vaatteitten koolla väliä?

  ReplyDelete
 18. Roina, eniten kaivataan miesten kokoja. :) Naisillekin sopivia saa tehdä.

  ReplyDelete
 19. Kolmas kaulaliina tuloillaan :) Syyskuuhun mennessä tässä ehtii syntyä vaikka mitä! Toivotko Kristel lähetyksenä useampaa pientä pakettia vuoden varrella vai yhtä isoa sitten lähempänä syksyä?

  ReplyDelete
 20. Sirkku, kumpi tahansa käy. :) Tilaa neuleiden varastoimiseen on kesän ylikin.

  ReplyDelete
 21. Loistava idea! Taidan tämän keräyksen myötä koittaa neuloa 7 Veljestä -varastoni tyhjäksi. Toinen sukkapari on jo tuloillaan :)

  ReplyDelete
 22. Mukana olen, teen neuleita mielihyvin.
  Olen talven mittaan vienyt kassillisen sukkia ja lapasia tuonne Hurstin ruokajakoon, tarvis näyttää miesten sukista ja lapasista kova.

  ReplyDelete
 23. Hieno hanke! Pitääpä laittaa sana kiertämään ja myöhemmin vielä puikot laulamaan. Tälläiset hankkeet ovat juuri sydäntäni lähellä, apu menee niille, jotka ovat ihan tässä lähellä, keskuudessamme. On hienoa, että autetaan "kaukaisia kansoja", mutta tärkeintä on ns. "pitää omat nurkat kunnossa"

  PS: Voisitko lisätä kommentointimahdollisuuksiin vielä Name/Url, kaipaan sitä vuodatuksen pääasiallisena käyttäjänä. Kiitos! =)

  RyytimaanMinna

  ReplyDelete
 24. Tähän on pakko osallistua! Hieno idea ja kiva että joku jaksaa tällaisia järjestää =) Linkitän omaan blogiin!

  ReplyDelete